چراغ ، کلید و پریز و سوکت و پلاگ

  1. خانه
  2. چراغ ، کلید و پریز و سوکت و پلاگ

چراغ

شرکت مهرسام صنعت تامین کننده انواع چراغ های روشنایی و … می باشد که در این بخش با انواع  چراغ و کاربرد آن آشنا خواهید شد.

  1. چراغ فلوئورسنت
  2. چراغ خیابانی
  3. چراغ صنعتی
  4. چراغ دیواری و دکوراتیو
  5. چراغ حیاطی و پارکی
  6. چراغ اضطراری
  7. چراغ ضد انفجار و ضد رطوبت
  8. چراغ تونلی

همجنین شرکت مهرسام صنعت امکان تامین مستقیم از برخی سازنده های معتبر ایران و جهان نظیر Glamox ، CEAG ، CORTEM ، و مازی نور را دارا می باشد.

سوکت و پلاگ

سوکت پلاگها دارای دو نوع صنعتی و ضد انفجار می باشند :

سوکت و پلاگ صنعتی:

سوکت چیست؟

سوکت‌ها ابزاری هستند که امکان برقراری جریان برق بین منبع اصلی و وسایل الکتریکی را فراهم می ‌کنند، در واقع اتصالی با ولتاژ و جریان زیادتری نسبت به پریزهای خانگی معمولی و دوشاخه ‎ها به وجود می ‎آورند، از این رو به آن‌ها کانکتور نیز گفته می‌شود.

در اینجا با انواع سوکت صنعتی برق آشنا خواهید شد. از کانکتور یا سوکت صنعتی می‌توان به هنگام انجام پروژه‌های گوناگون صنعتی، جهت افزایش سطح ایمنی کار استفاده کرد. در کل این محصول یک رابط متصل کننده می‎باشد که به شبکه ‎ی اصلی دستگاه‎های برقی و یک مدار پر انرژی وصل می‎شوند.

این دسته از محصولات صنعتی در جریان‌های گوناگون ۱۶ آمپر، ۳۲ آمپر، ۶۳ آمپر و همچنین ۱۲۵ آمپر تولید و عرضه می‌شوند‌. همچنین برای ساخت انواع مختلف کانکتور صنعتی از استانداردهای IP44 و IP55 و IP67 در سطوح حفاظتی بالا استفاده می‌شود.

انواع سوکت برق صنعتی

این محصولات صنعتی که به عنوان یک کانکتور شناخته می‌شوند، در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند؛ از انواع مختلف سوکت‌ صنعتی می‌توان به نوع سه فاز، نری و مادگی، شبکه و جنگی اشاره کرد که برای ساخت هر کدام باید استانداردهایی را در نظر گرفت.

هر کدام از این محصولات متناسب با ولتاژ‌ها و فرکانس‌های متفاوتی ساخته می‌شوند‌؛ نوع نری و مادگیِ این ابزار کاربردهای بسیار زیادی در تولید ابزار الکتریکی دارند. این محصولات دارای مقاومت بسیاری زیادی بوده و طول عمر بالایی دارند و حداقل به مدت ۱۰ سال می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

رنگ‌ها و ظاهری که برای انواع مختلف این ابزار در نظر گرفته می‌شود، بیان کننده‌ی ولتاژ اصلی آن‌هاست؛ برای مثال رنگ آبی نشان‌دهنده‌ی سوکت‌های ۲۲۰ ولت و رنگ قرمز ولتاژ ۳۸۰ را نشان می‌دهد.

سوکت برق صنعتی

سوکت های‌ صنعتی برق به دلیل امنیت بالا و بی‌خطر بودن، مورد توجه بسیاری از صنعت‌گران در کشورهای مختلف قرار دارند. برای ساخت آن‌ها از پلاستیک‌هایی با کیفیت بالا و ضد آب و حرارت استفاده می‌شود و به همین جهت می‌توان از آن‌ها در شرایطی که حرارت‌ های بالا حاکم هستند استفاده کرد. فرق سوکت برق صنعتی با سوکت معمولی نیز در همین مسئله است؛ برای ساخت نوع معمولی از پلاستیک‌های معمولی استفاده می‌شود.

سوکت صنعتی سه فاز

این دسته از سوکت صنعتی جایگزین بسیار خوبی برای سه شاخه‌ها و همچنین پریزهای سه فاز می‌باشند؛ ساختمان این محصول به شکلی طراحی شده است که توانایی پشتیبانی جریان برق را داشته ولی در مورد جریانات خنثی این چنین عمل نمی‌کنند؛ به بیان دیگر بر خلاف نوع تک فاز، فاقد قطب خنثی هستند.

دلیل آن این است که، بارهای الکتریکی که در این محصول جاری هستند، به جریان خنثی نیازی ندارند و این عملکرد کاملا مشابه با موتورهای الکتریکی است. سیم سبز بکار رفته در ساخت این نوع محصول جهت کنترل جریان ارت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سوکت نری و مادگی صنعتی

سوکت ‌های صنعتی نوع نری و مادگی، طبق استانداردهای خاص و در ابعاد مختلف و متناسب با فرکانس‌های گوناگون تولید و عرضه می‌شوند. ممکن است مصرف کنندگان در هنگام استفاده از این محصولات دچار اشتباه شوند، به همین دلیل این کانکتورها با ۱۲ رنج مختلف از ولتاژ ارت عرضه می‌شوند که این باعث کم شدن استفاده اشتباه از این محصولات می‌شود.

سوکت های ثابت

این دسته از سوکت‌ صنعتی دارای ولتاژ ۲۵۰ ولت و سه شاخه هستند. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول ایمنی بالای آن‌ها برای مصرف کنندگان در برابر خطرات برق‌گرفتگی و اتصالی برق و همچنین داشتن

خروجی‌های فاز و نول اشاره کرد. از سوکت صنعتی پارت به شکل گسترده‌ای در مدارهای تک فاز استفاده می‌شود. همچنین به دلیل داشتن بدنه‌ای محکم از جنس پلاستیک‌های مرغوب و باکیفیت، می‌توان این محصول را در زمره‌ی ابزاری با طول عمر بسیار بالا قرار داد.

ابعاد در نظر گرفته شده برای ساخت آن ۱۰×۷۵×۲۱۵ میلی‌متر می‌باشد و همچنین دارای بدنه‌ای ضد آب است. برند پارت الکتریک، مفتخر است که اولین تولید کننده انواع محافظ برق، چند خانه و کلید پریز با مغزی سرامیکی در خاورمیانه باشد. محصولات کلید و پریز پارت الکتریک، ضمن بهره مندی از استاندارد های ISO 9001-2008 – استاندارد ملی ایران و همچنین گواهینامه CE در حال صادرات به کشور های منطقه و همچنین کشورهای اروپایی می باشند.

نتیجه‌گیری

سوکت صنعتی برق از جمله مهم‌ترین ابزار برای ایجاد اتصالات لازم بین منبع اصلی برق و دستگاه‌های الکتریکی است. از انواع سوکت صنعتی می‌توان به نوع جنگی، سه فاز و نری و مادگی اشاره کرد که در ابعاد مختلف ساخته شده و برای ایجاد اتصالات لازم در دستگاه‌ های جوشکاری و… بکار می‌روند.

با توجه به جریان و گاهاً ولتاژ بالای برق صنعتی، بدون استفاده از سوکت صنعتی برای اتصال، نمی‌توان از حفظ سلامت شبکه برق مطمئن بود. این سوکت‌ها در دو بخش اصلی نری و مادگی تولید می‌شوند، امکان انتقال برق با تماس کامل این دو بخش ایجاد خواهد شد.

سوکت و پلاگ ضد انفجار

 سیگنال‌های الکتریکی می‌توانند محرک انفجار در محیط‌های حساس صنعتی و پالایشگاهی باشند. حضور گازهای مشتعل شونده در بسیاری از فضاهای صنعتی امری عادی است و قاعدتاً در طراحی سیستم‌های الکتریکی چنین فرایندهای صنعتی باید از ملزومات ضد انفجار استفاده کنیم. سوکت پلاگ ضد انفجار برای طراحی سیستم‌های سیار در فضاهای حساس صنعتی و پالایشگاه طراحی‌ شده است.

سوکت پلاگ ضد انفجار نوعی پریز یا همان دو شاخه ساده الکتریکی است که با استفاده از درجات کامل عایق الکتریکی طراحی ‌شده است. این سوکت‌ها مانع از نشت جریان الکتریکی به فضای خارج از سیستم الکتریکی شده و از احتمال خطر انفجار در محیط‌های خطرناک جلوگیری می‌کند. این سوکت‌ها مخصوص اتصال سیستم‌ها با جریان کشی زیاد طراحی ‌شده‌اند. تا جاییکه می‌توانند اتصال توان بالای تجهیزات قدرتمند موتوری در فرآیندهای سنگین صنعتی و پالایشگاهی را به خوبی مدیریت نمایند و از هر گونه خطر نشت جریان الکتریکی جلوگیری کنند.

ملاحظات طراحی انواع سوکت پلاگ ضد انفجار

این سوکت‌ها برای اتصال امن تجهیزات الکتریکی طراحی ‌شده‌اند. عموم تجهیزات صنعتی به شکل بخش‌های نصب ‌شده مانند طراحی تابلو برق نصب می‌شوند. قاعدتاً این تجهیزات شرایط کارکردی ثابت با نصب اصولی و ضد انفجار دارند. اما برخی تجهیزات صنعتی و حتی نیمه صنعتی شرایط کار سیار دارند. چنین تجهیزاتی مجهز به سوکت‌های استاندارد اتصال به برق هستند.

لحظه اتصال سوکت‌های برق بحرانی‌ترین شرایط کار تجهیزات سیار است. چرا که در این لحظه همواره خطر ایجاد جرقه وجود دارد. در عین ‌حال هر گونه نفوذ آب و یا رطوبت به داخل سوکت باعث ایجاد جرقه خواهد شد. حتی لحظه‌ی از برق کشیدن سوکت‌های تحت بار نیز باعث ایجاد جرقه می‌شود. قاعدتاً تا زمانی ‌که در فضای صنعتی و کارگاهی عادی مشغول کار هستید، چنین جرقه‌هایی چالش ‌برانگیز نیستند. اما رخداد این جرقه‌ها در فضاهای حساس مانند محیط پالایشگاه که مستعد نشت گازهای انفجاری است، کاملاً خطرناک است. سوکت پلاگ ضد انفجار به شکلی طراحی‌ شده است که از هر گونه نشت جرقه چه هنگام اتصال برق و یا جدا کردن برق تجهیزات سیار جلوگیری می‌کند.

این سوکت‌ها نوعی دو شاخ ضد انفجار هستند که مخصوص اتصال تجهیزات الکتریکی در شرایط حساس طراحی‌ شده‌اند. انواع سوکت پلاگ ضد انفجار در آمپراژهای 125، 63، 32 و 16 آمپر طراحی می‌شوند. این سوکت‌ها در هر دو مدل استاندارد برق تک‌فاز و یا سه فاز وجود دارند. حتی برخی مدل‌ها مخصوص اتصال سیم تلفن و یا شبکه‌های کامپیوتری طراحی ‌شده‌اند.

اینورتر چیست؟
روش ساخت انواع سوکت پلاگ ضد انفجار

این سوکت‌ها در واقع جزو اتصالات و کابل هایی هستند که برای اتصال ایمن تجهیزات الکتریکی طراحی ‌شده‌اند تا از هر گونه خطر احتمال نشت جریان الکتریکی و یا جرقه هنگام وصل و یا قطع در هنگام اتصال الکتریکی جلوگیری کنند. در عین ‌حال باید ساختارهایی مقاوم و ضد ضربه باشند تا در مواجهه با هر نوع حادثه حین کار، بدنه‌ی آنها نشکند. این ‌همه باعث شده تا در طراحی این سوکت‌ها از الزامات مهندسی شده خاصی استفاده شود.

در نمونه‌های عادی برای طراحی بدنه انواع سوکت پلاگ ضد انفجار از پلاستیک ضخیم با پوشش آلومینیومی استفاده می‌شود. پلاستیک بخش عایق الکتریکی و بدنه آلومینیومی بخش مقاوم فلزی سوکت است. اما در نمونه‌های کاملاً حرفه‌ای با ضریب ایمنی بسیار بالا از متریال GRP برای طراحی بدنه سوکت پلاگ ضد انفجار استفاده می‌کنند. GRP پوشش عایق شده با استفاده از لایه شیشه‌ای است که خطر هر گونه نشت جریان و یا عبور جرقه را عملاً از بین می‌برد.

قیمت سوکت پلاگ ضد انفجار بدنه آلومینیومی کمتر از نمونه‌های بدنه GRP است و کاملاً مناسب استفاده در فضاهای حساس ضد انفجاری هستند. قابلیت ضد انفجار سوکت‌های آلومینیومی با سوکت‌های بدنه GRP یکسان است. اما کاربرد سوکت‌های بدنه GRP برای حضور در مکان‌های اسیدی است.

بسیاری از فضاهای صنعتی و پالایشگاهی و… تحت تأثیر سیالات اسیدی قرار دارند. این سیالات می‌توانند باعث خوردگی بدنه تجهیزات الکتریکی شوند. لذا در درازمدت توانایی خنثی کردن هر نوع ملاحظات ایمنی را دارند. برای تقابل با این مشکل در طراحی تجهیزات الکتریکی چنین فضاهایی از بدنه‌های ضد اسید استفاده می‌شود. سوکت پلاگ ضد انفجار با بدنه GRP یا همان باکالیت مخصوص نصب در محیط‌های اسیدی مستعد حضور گازهای انفجاری طراحی‌ شده است.

در یک دسته‌بندی دیگر انواع سوکت پلاگ ضد انفجار را در مدل‌های Exd و Exde طراحی می‌کنند. این دسته‌بندی معرف مقدار حفاظت سوکت در مقابل نفوذ گازهای انفجاری می‌باشد. در عین ‌حال انواع سوکت پلاگ ضد انفجار با درجات حفاظت IP54 الی IP67 طراحی می‌شود. این اعداد معیار محافظت در مقابل نفوذ غبار و رطوبت هستند. عدد اول IPXX معرف حافظت گرد و غبار و عدد دوم IPXX معرف محافظت در مقابل نفوذ رطوبت است.

سایر محصولات


نتیجه‌ای پیدا نشد.
فهرست